به گزارش مشرق، در دهههای پیشین، رونالد ریگان و میکائیل گورباچف برای اولین دیدار خود ریکیاویک، پایتخت ایسلند را انتخاب کردند. فرانکلین روزولت و ژوزف استالین نیز برای اولین در یالتا با یکدیگر دیدار کردند. دوایت آیزنهاور و نیکیتا خروشچف نیز همواره در پاریس همدیگر را ملاقات میکردند.
اما این روزها این سئوال مطرح است که دونالد ترامپ و کیمجونگاون برای اولین گفتوگوی رودروی خود کجا حاضر خواهند شد؟
بیشتر بخوانید:
آسوشیتدپرس نوشت که «ناحیه غیرنظامی» در مرز دو کره جنوبی و شمالی احتمالا یکی از گزینهها خواهد بود. سوئد هم پیشنهاداتی برای این موضوع ارائه کرده است. همچنین شهر بیطرف ژنو در سوئیس نیز همواره مطرح است. برخی اماکن دیگر در آسیا همچون پکن نیز وجود دارند که انتخاب آنها تاکنون رد نشده است.
یک روز پس از اینکه مقمات کره جنوبی اعلام کردند که رهبران دو کشور با یکدیگر دیدار خواهند کرد، این پرسش و فهرست شهرهای مطرح برای این دیدار تاریخی به یک مسئله جدی تبدیل شد. هنوز مشخص نیست که محل مناسب برای حضور سران آمریکا و کره شمالی کجاست.
لیزا کالینز، یک کارشناس مسائل کره در مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی میگوید: «تمامی مسئله درباره دیدگان است، درباره اولین دستدادن آنها. بیش از 70 سال فاصله بین دو کشور وجود دارد ... بر این اساس یک دیدار در نقطهای امن که به شکل آشکاری نشان دهنده تفاوت بین دو کشور نباشد، احتمالا بهترین گزینه است».
کاخ سفید تاکنون پیشنهادی درباره محل برگزاری این نشست ارائه نکرده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، ترامپ که پیشتر مجری یک برنامه پرطرفداری تلویزیونی بود، به خوبی از ارزش «دیدگان» آگاه است. اما نمادین بودن محل دیدار، امنیت و خاص بودن آن نیز در این بین نقشآفرین است. با این حال برگزاری این نشست در کره شمالی یا آمریکا به نظر غیرمحتمل میرسد. سفر به کره شمالی ریسک مشروعیت بخشی به کیم جونگاون و کشورش را در پی دارد.
کیم جونگ اون نیز به غیر از دوران تحصیل در سوئیس احتمالا برخی تعطیلات در آن زمان، مشخص نیست که آیا خارج از کره شمالی حضور داشته است یا خیر. همچنین باشگاه مار-اَ-لاگو که یکی از املاک ترامپ در فلوریدا است و برای میزبانی از شی جینپینگ رئیس جمهوری چین مناسب بود، احتمال این دفعه به کار نخواهد آمد.
اما منطقه خالی از سکنه «روستای صلح» در منطقه غیرنظامی پانمونجون در مرز دو کره احتمال دارد که میزبان این دیدار باشد. در این روستا ساختمانی وجود دارد که خطی از میان آن عبور میکند که نشان دهنده مرز است و محل انعقاد قراداد آتشبس بین دو کره در سال 1953 است. براساس تئوری، در این محل، کیم جونگاون میتواند بدون اینکه پای خود را آن طرف مرز بگذارد، با ترامپ دست بدهد. ترامپ نیز به شخصه علاقهمند به دیدار از منطقه غیرنظامی بین دو کره است. در جریان سفر اخیر ترامپ به کره جنوبی، برنامه دیدرا ترامپ از این منطقه به خاطر شرایط بد آبوهوایی لغو شد.